Temeljem provedbe TO 19.3.2. međuteritorijalni projekt suradnje “Udruživanjem do jačanja kapaciteta poljoprivrednih proizvođača” provodimo s glavnim partnerom LAG-om Posavina te partnerima LAG-om Zapadna Slavonija i LAG-om Slavonska Ravnica.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 847.834,77 kn, a LAG-u Zrinska gora – Turopolje dodijeljen je iznos 393.312,50 kn za provedbu sljedećih aktivnosti:

  • Edukacija za proizvođače voća i povrća – Edukacija proizvođača i informiranje, tehnička pomoć proizvođačima pri osnivanju pravnog oblika udruženja.
  • Dvodnevno studijsko putovanje na područje LAG-a Zapadna Slavonija, LAG-a Slavonska ravnica i LAG-a Posavina – 50 proizvođača voća i povrća i oni koji to žele postati u svrhu prikupljanja znanja i iskustava na području udruživanja u poljoprivredi i povezivanja poljoprivrede i ruralnog turizma.
  • Nabavka opreme: drveni pokretni štand – 40 komada, berač bobičastog voća – 1 komad.
  • Promocija poljoprivrednih proizvodača – Izrada 400 kataloga proizvodača voća i povrća s područja LAG-a i izrada web stranice s interaktivnom kartom s označenim lokacijama i podacima o proizvodačima.
  • „Vidljivost” Izrada bannera, prezentacijskog zida i 500 letaka u svrhu informiranja javnosti i vidljivosti projekta.

Cilj projekta je jačanje kapaciteta i konkurentnosti poljoprivrednih proizvođača u sektoru voćarstva i povrtlarstva kroz razmjenu znanja i iskustava, opremanje te promociju poljoprivrednih proizvoda u cilju povećanja samoodrživosti poljoprivrednih gospodarstava i malih gospodarstvenika na ruralnim područjima te poticanju njihovog udruživanja.

Trajanje projekta: 01.03.2019. – 31.12.2020.