Objavljen Vodič za Korisnike podmjere 6.1. “Potpora za pokretanje poslovanja mladim poljoprivrednicima”

//Objavljen Vodič za Korisnike podmjere 6.1. “Potpora za pokretanje poslovanja mladim poljoprivrednicima”

Objavljen Vodič za Korisnike podmjere 6.1. “Potpora za pokretanje poslovanja mladim poljoprivrednicima”

Objavljen Vodič za Korisnike podmjere 6.1. “Potpora za pokretanje poslovanja mladim poljoprivrednicima”

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavila je Vodič za Korisnike podmjere 6.1. “Potpora za pokretanje poslovanja mladim poljoprivrednicima”, tipa operacije 6.1.1. “Potpora mladim poljoprivrednicima”.

Vodič je namijenjen potencijalnim Korisnicima s ciljem upoznavanja s postupkom podnošenja Zahtjeva za potporu, zatim funkcioniranja AGRONET aplikacije pomoću koje se Zahtjev za potporu podnosi te terminologije s kojom se Korisnici susreću prilikom ispunjavanja Poslovnog plana, poput izračuna troškova amortizacije, poreza na dohodak, provjere ekonomske održivosti projekta i sl.

Podsjećamo kako su u skladu s Pravilnikom o provedbi podmjere 6.1.  prihvatljivi Korisnici osobe starije od 18 i mlađe od 40 godina na dan podnošenja Zahtjeva za potporu, koje posjeduju odgovarajuća stručna znanja i vještine te su po prvi put na poljoprivrednom gospodarstvu postavljene kao nositelj poljoprivrednog gospodarstva. 

U skladu s člankom 5. Pravilnika, potpora se dodjeljuje u obliku bespovratnih financijskih sredstava za provođenje prihvatljivih aktivnosti navedenih u poslovnom planu, a visina potpore po Korisniku iznosi 50.000 eura u kunskoj protuvrijednosti.

Prihvatljive aktivnosti u skladu s člankom 7. Pravilnika odnose se na kupnju domaćih životinja, jednogodišnjeg i višegodišnjeg bilja, kupnju, građenje i/ili opremanje zatvorenih/zaštićenih prostora i objekata te ostalih gospodarskih objekata uključujući vanjsku i unutarnju infrastrukturu u sklopu poljoprivrednog gospodarstva u svrhu obavljanja poljoprivredne proizvodnje i/ili prerade proizvoda iz Priloga I. Pravilnika, osim ribarstva, kupnju ili zakup poljoprivrednog zemljišta, kupnju poljoprivredne mehanizacije, strojeva i opreme, podizanje novih i/ili restrukturiranje postojećih višegodišnjih nasada, uređenje i poboljšanje kvalitete poljoprivrednog zemljišta u svrhu poljoprivredne proizvodnje, građenje i/ili opremanje objekata za prodaju i prezentaciju vlastitih poljoprivrednih proizvoda uključujući i troškove promidžbe vlastitih poljoprivrednih proizvoda, stjecanje potrebnih stručnih znanja i sposobnosti za obavljanje poljoprivredne proizvodnje i prerade proizvoda iz Priloga I. i operativno poslovanje poljoprivrednog gospodarstva.

Više informacija o provedbi tipa operacije 6.1.1. “Potpora mladim poljoprivrednicima” pronađite ovdje.

Vodič možete preuzeti ovdje.

By | 2017-01-03T10:05:09+00:00 January 3rd, 2017|Nekategorizirano|0 Comments

Leave A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.