MINISTARSTVO TURIZMA OSIGURALO 24,6 MILIJUNA KUNA ZA JAČANJE KONKURENTNOSTI TURISTIČKOG GOSPODARSTVA

//MINISTARSTVO TURIZMA OSIGURALO 24,6 MILIJUNA KUNA ZA JAČANJE KONKURENTNOSTI TURISTIČKOG GOSPODARSTVA

MINISTARSTVO TURIZMA OSIGURALO 24,6 MILIJUNA KUNA ZA JAČANJE KONKURENTNOSTI TURISTIČKOG GOSPODARSTVA

Ministarstvo turizma objavilo je program dodjele bespovratnih sredstava za podizanje konkurentnosti turističkog gospodarstva za 2018., kojim je predviđeno 24,6 milijuna kuna bespovratnih sredstava iz državnog proračuna.

Sredstva će se kroz niz mjera dodjeljivati za povećanje standarda, kvalitete i dodatne ponude ugostiteljskih objekata, razvoj novih proizvoda u destinaciji, održivi razvoj, internacionalizaciju poslovanja, korištenje novih tehnologija i druge aktivnosti u cilju podizanja konkurentnosti turističkog gospodarstva.

Ovogodišnji program nastavak je svih dosadašnjih aktivnosti Ministarstva turizma usmjerenih na poticanje atraktivnosti i konkurentnosti hrvatskog turizma, ističu iz Ministarstva turizma te dodaju kako je se posebna pažnja posvećuje razvoju turizma na kontinentu, dalmatinskom zaleđu i otocima, održivom razvoju, korištenju novih digitalnih tehnologija te povezivanju poljoprivrede i turizma.

Sredstava su dostupna subjektima malog gospodarstva (trgovačka društva izvan javnog sektora, obrti i zadruge) i obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima koja pružaju ugostiteljske i/ili turističke usluge.

Program dodjele bespovratnih potpora sastavljen je od četiri mjere, od kojih svaka ima različitu namjenu sufinanciranja.

Potpore se dodjeljuju u rasponu od  20.000 do  400.000 kuna po projektu, ovisno o svakoj mjeri. Javni poziv otvoren je do 20. ožujka 2018. godine.

Više informacija o samome natječaju i natječajnu dokumentaciju možete pronaći na sljedećoj poveznici: http://hrturizam.hr/ministarstvo-turizma-osiguralo-246-milijuna-kuna-za-jacanje-konkurentnosti-turistickog-gospodarstva/

By |2018-02-21T11:02:58+00:00February 21st, 2018|Nekategorizirano|0 Comments

Leave A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.