U Primoštenu je 24. i 25. rujna 2015. održan drugi dvodnevni trening-blok “Škole za dobro upravljanje i participativni razvoj” u okviru ODRAZ-ovog partnerskog projekta “Edukacijom, podrškom i promocijom dobrog upravljanja na lokalnoj razini”.

Na treningu je sudjelovalo 28 dionika s područja četiri županije: Sisačko-moslavačke, Šibensko-kninske, Zagrebačke i Grada Zagreba. Sudionici su predstavnici udruga, uključujući i LAG-ove, gradova i općina, tvrtki i drugih organizacija.

Program radionica bio je posvećen temi planiranja lokalnog razvoja – od osnove planiranja drugi dio je obradio i analitičkih metoda i tehnika za procjenu potreba,  do elementa strateškog plana. Polaznici su imali mogućnost naučiti i o oblicima i mogućnostima većeg uključivanja građana u procese planiranja i donošenja odluka..

Udruga ZvoniMir predstavila je svoj rad i iskustvo kao primjer dobre prakse razvoja socijalnih usluga na području Šibensko-kninske županije, s naglaskom na mogućnosti zapošljavanja putem socijalnog poduzetništva.

Završni dio programa posvetili smo razmatranju projektnih ideja i dogovoru o mogućnostima za partnerske projekte.

primosten-1primosten-3primosten-4