Akcija pod nazivom „Prateći list“ održava se u organizaciji udruge CROCPA i tvrtke CIAK, a za područje Zagrebačke županije i Grada Zagreba odvijati će se tijekom mjeseca rujna.

Prazna ambalaža sredstava za zaštitu bilja ubraja se u opasan otpad te se ne smije zbrinjavati kao komunalni otpad. Prilikom predaje ambalaže dobit ćete PLO obrazac kojim možete dokazati da ste ambalažu zbrinuli i na propisan način, što je važno za sve korisnike potpora u poljoprivredi.

Osiguran je besplatni povrat prazne ambalaže isključivo ovih tvrtki: Agroavant, AgroChem-Maks, Agroteks, Albaugh TKI (Pinus Agro), BASF, Bayer CropScience, Chromos Agro, Corteva Agriscience (Dow AgroSciences), Danon, Euroazijski pesticidi, Florel, Genera, Iskra Zelina Kemijska Industrija, Nufarm, Monsanto, Orchem, Stockton, Syngenta Agro.

U sklopu projekta se sakuplja samo prazna primarna/opasna ambalaža navedenih proizvođača koji financiraju projekt. Transportna ambalaža kao niti ambalaža bilo kojih drugih proizvoda koji nisu sredstva za zaštitu bilja (npr. mineralna gnojiva) se ne prihvaća.

Na velikogoričkom području praznu ambalažu sredstava za zaštitu bilja možete predati 20.rujna 2021. godine ispred Ureda Uprave za stručnu podršku razvoju poljoprivrede i ribarstva Ministarstva poljoprivrede  u Vukovini, Stara cesta 14 u vremenu od 8 do 10 sati.

Raspored sakupljanja ambalaže po županijama dostupan je ovdje