U subotu 12.listopada 2019. u Ozlju održan je 20. po redu Izbor za najuzorniju seosku ženu na kojem je sudjelovalo 20 kandidatkinja iz 15 hrvatskih županija.

S područja LAG-a Zrinska gora – Turopolje sudjelovale su gospođa Ivana Starinec koja dolazi iz Donjeg Vukojevca i predstavljala je Sisačko – moslavačku županiju, dok je Zagrebačku županiju predstavljala gospođa Snježana Dianežević iz Kurilovca te ponijela titulu prve pratilje. Svaka kandidatkinja je imala mogućnost da postane najuzornija hrvatska seoska žena, a sudjelovanjem na Izboru kandidatkinje su imale mogućnost predstavljati svoja imanja i obitelj, svoje mjesto i županiju.

Žiri sastavljen od čelnih osoba državnih institucija te institucija lokalne i regionalne samouprave u resoru poljoprivrede, kao i neprofitnih udruženja tematski vezanih za poljoprivredu, imao je zadatak izabrati onu koja najbolje zadovoljava sve kriterije. Predsjednik LAG-a Zrinska gora – Turopolje, gosp.  Božidar Antolec imao je čast biti članom stručnog žirija za izbor najuzornije hrvatske seoske žene, na kojem su između ostalih uvaženih gostiju prisustvovale i ministrica poljoprivrede Marija Vučković te europarlamentarka Ruža Tomašić.

Predsjednica Udruge Uzorne hrvatske seoske žene Katica Jerleković naglasila je da upravo radom i djelovanjem Udruge nastoje razbiti stereotipe o ženama na selu. Danas su žene na selu moderne, kreativne, inovativne, ujedno su i najveći radnici na svojim obiteljskim gospodarstvima, mnoge daju sebe u aktivnosti i izvan svojih obitelji.

Gospođa Dianežević iz Kurilovca ovogodišnja prva pratilja najuzornije seoske žene , majka dvoje djece, dobro je poznata u svom kraju. Naime, ponosna obitelj Dianežević najpoznatija je po svome novouređenom „Turopoljskom gruntu“ koji se nalazi u Lomničkoj ulici, a sastoji od obiteljskog gospodarstva, čardaka i svih popratnih objekata te prikazuje nekadašnji život i starinske običaje.

Snježana je uz to članica OPG-a koji se bavi uzgojem konja pasmine Hrvatski posavac i Hrvatski hladnokrvnjak koje posjeduju 13 grla tih prekrasnih životinja, a Dianeževići uz to obrađuju i 16 hektara zemlje te su nagrađivani nizom zlatnih medalja, nagrada i pohvala.

Gospođa Ivana Starinec se bavi uzgojem lješnjaka.