Danas, 15.1.2021. se održala 9. tematska sjednica Odbora za poljoprivredu. Uz članove Odbora te predstavnike Ministarstva poljoprivrede, u raspravi je sudjelovao i predsjednik LAG-a Zrinska gora – Turopolje g. Božidar Antolec. Raspravljalo se vezano uz posljedice potresa i mjere Ministarstva poljoprivrede kojima se može obnoviti poljoprivredni potencijal potresom pogođenih područja.
Ministrica poljoprivrede Marija Vučković izjavila je da je Ministarstvo izradilo nacrt Programa pomoći male vrijednosti i da je spremno (sukladno prijedlogu LAG-ova RH) otvoriti ograničeni poziv namijenjen pogođenom području za podmjeru 5.2 “Obnova poljoprivrednog zemljišta i proizvodnog potencijala” i poraditi na značajnom pojednostavljenju administrativnih zahtjeva.
Državni tajnik za poljoprivredu Tugomir Majdak (i član Stožera civilna zaštite) javio se s terena i napomenuo da u suradnji s LAG-om Zrinska Gora – Turopolje se intenzivno surađuje na pribavljanju stočne hrane, a donacije između ostalog osiguravaju i brojni predstavnici LAG-ova iz cijele Hrvatske. Stočna hrana (ukupno 351 tona donacija) se prikuplja u dva skladišta u Glini i Petrinji koja su pod nadzorom Ministarstva poljoprivrede i Hrvatske agencije za hranu, a za sada je ima dovoljno.
Cijelu sjednicu možete pogledati ovdje