Ministarstvo socijalne politike i mladih objavilo je otvoreni Poziv na dostavu projektnih prijedloga „Ublažavanje siromaštva pružanjem pomoći najpotrebitijim osobama podjelom hrane i/ili osnovne materijalne pomoći“, koji se financira u okviru Operativnog programa za hranu i osnovnu materijalnu pomoć za razdoblje 2014.-2020, iz Fonda europske pomoći za najpotrebitije.

Cilj poziva na dostavu projektnih prijedloga je ublažavanje najgorih oblika siromaštva, pružanjem nefinancijske pomoći najpotrebitijim osobama i to hrane i/ili osnovne materijalne pomoći. Ciljne skupine Poziva su samci i obitelji koji žive u siromaštvu ili su u riziku od siromaštva i definirani su kao najpotrebitiji prema kriterijima partnerske organizacije  za  primanje hrane i/ili osnovne materijalne pomoći.

Prihvatljivi prijavitelji su neprofitne pravne osobe kojima je nadležni ured izdao rješenje kojim se odobrava stalno prikupljanje i pružanje humanitarne  pomoći.

Ukupna vrijednost Poziva je 34.476.000,00 HRK. Najmanji iznos zatraženih bespovratnih sredstava je 1.000.000,00 HRK a najveći iznos je 8.000.000,00 HRK.

Rok za dostavu projektnih prijava je 23. kolovoza 2016. godine.

Više infomacija o natječaju i cjelokupnu natječajnu dokumentaciju možete pronaćiOVDJE.

Izvor: Strukturni fondovi