U srijedu 21. ožujka 2018. godine u Lekeniku je u organizaciji LAG-a „Zrinska gora – Turopolje“ održano je besplatno pilot-savjetovanje „Svi koraci do uspješne prijave na natječaj iz Programa ruralnog razvoja RH 2014.-2020.“

Savjetovanju je pristupilo 30-ak zainteresiranih potencijalnih prijavitelja na natječaje iz Programa ruralnog razvoja RH, pretežito nositelja OPG-a i vlasnika obrta. Svi sudionici imali su priliku pristupiti individualnom savjetovanju vezanom uz njihove specifične projektne ideje te saznati koji su raspoloživi izvori financiranja za njihove projekte, te koje predradnje moraju poduzeti kako bi prijava bila uspješna.

Sve korake do uspješne prijave na natječaje predstavili su im djelatnici LAG-a, konzultanti, geodeti, arhitekti te djelatnici Upravnog odjela za prostorno uređenje,graditeljstvo i zaštitu okoliša Sisačko-moslavačke županije.
Reakcije sudionika bile su vrlo pozitivne jer su po prvi put na jednom mjestu mogli dobiti sve potrebne informacije za razvoj i realizaciju njihovih projektnih ideja.

S obzirom da je prvo pilot-savjetovanje polučilo vrlo dobre rezultate, LAG „Zrinska gora-Turopolje“ će nastaviti s organiziranjem savjetovanja na području LAG-a sukladno potrebama na terenu i otvorenim natječajima iz Programa ruralnog razvoja RH, te LAG natječaja koji će uskoro biti raspisani.