Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju u petak, 2. listopada 2015. godine raspisat će nove natječaje za sve tri mjere iz tzv. europske Vinske omotnice. Cilj ovog programa je razvoj hrvatskog vinarstva i vinogradarstva kroz tri mjere: Restrukturiranje i konverzija vinograda, Restrukturiranje i konverzija vinograda te Investicija u vinarije i marketing vina i Promidžba na tržištima trećih zemalja.

Najmanji iznos potpore je 3.000 eura, a najveći 1,5 mil eura, ovisno o mjeri, a za završene projekte Agencija za plaćanja u poljoprivredi isplaćuje od 50% – 80% ukupno prihvatljivih troškova.

Odaziv na dosadašnje natječaje je vrlo veliki, pa je do sad odobreno čak 117 projekta za 72 milijuna kuna. Neki su projekti već završeni, a za njih je Agencija isplatila ukupno 12,5 milijuna kuna.

Novi natječaji bit će objavljeni u Narodnim novinama u petak, a sve informacije o tome kakvi se projekti mogu financirati i što je potrebno od dokumentacije za prijavu na natječaje, kao i česta pitanja i odgovori, možete pogledati ovdje:  http://www.apprrr.hr/vinska-omotnica-1033.aspx  

Sve dodatne informacije možete zatražiti e-mailom na: info@apprrrr.hr te na brojeve telefona: 01/6002 930 i 01/6002 187
Popis svih korisnika Vinske omotnice pogledajte ovdje:http://www.apprrr.hr/popis-korisnika-1138.aspx