Hrvatska zajednica županija i Poslovni dnevnik organiziraju konferenciju “Hrvatska poljoprivreda – budućnost i tradicija” koja će se održati 29. travnja 2019. godine u Hotelu The Westin Zagreb s početkom u 10.30 sati.

Na konferenciji će se kroz dvije panel diskusije govoriti o problematici zemljišta i njegovoj ulozi u razvoju poljoprivredne proizvodnje kao i o planu i razvoju kratkih dobavnih lanaca kao poticaju daljnjem razvoju malih poljoprivrednika, ali i nastavku tradicije proizvodnje domaće prirodno uzgojene hrane.

Osim panel diskusija na konferenciji će biti i Intervju 1 na 1 sa ministrom poljoprivrede i potpredsjednikom Vlade RH Tomislavom Tolušićem o daljnim planovima i budućnosti hrvatskog agrara.

Cilj konferencije je progovoriti o proizvođačkim organizacijama kao najboljem i najeuropskijem modelu zajedništva primarnih poljoprivrednih proizvođača i prerađivača koji se podupire iz Mjere 9. programa ruralnog razvoja RH. Također, nastojimo skrenuti pozornost na to da poljoprivredna politika mora snažno podupirati kratke tržne lance, te pomagati proizvodnju i trženje lokalnih i tradicijskih proizvoda. Poljoprivredna politika treba pomagati malim sredinama da kroz zajedničke proizvodne mikropogone dobiju mogućnost stvarati neindustrijske sirovine i neindustrijske prehrambene proizvode bez rizika, ali s posebnim vrijednostima.

Prijave za konferenciju primaju se putem linka.