U sklopu Erasmus + projekta KA154-YOU-000126227 – Education for new eco generation, 22.9.2023. održana je prva u nizu radionica za učenike OŠ Mladost iz Lekenika. Radionica je održana na otvorenom prostoru ispred škole, a sudjelovali su učenici 7. i 8. razreda.

Radionica je započela kratkim upoznavanjem svih učenika sa aktivnostima projekta te kratkim predavanjem o ekološkom načinu života i održivom razvoju koju je održala djelatnica LAG-a. Kako bi učenici na praktičnom primjeru naučili više o ekološkom načinu života te ekološkoj proizvodnji hrane, uz pomoć volontera (2 mame i učiteljica biologije) zasadili su sadnice salate, začinskog bilja, jagode i lukovica koje su prethodno sami uzgojili. Učenici će uz pomoć mentora nastaviti voditi brigu o zasađenim sadnicama te ih kasnije koristiti u školskoj prehrani.

Održanom radionicom prikladno je obilježen Europski tjedan održivog razvoja te promocija jednog od ciljeva održivog razvoja, a to je svijet bez gladi.

Korisnik projekta je LAG Zrinska gora – Turopolje, a partner na projektu je OŠ Mladost iz Lekenika. Trajanje projekta je 12 mjeseci.